Bemutatkozás - Fipkersz

Tartalomhoz ugrás

Bemutatkozás

  
A Fehérgyarmati Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató KFT /röviden FIPKERSZ KFT./ a Nyíregyházi Mezőgép felszámolása után 1989. október 01.-én alakult és 100% magántulajdonban van, a kezdeti mezőgazdasági gépgyártást mára már felváltotta a fém- és hőkandallók készítése. Tevékenységünk exportorientált: a német és angol piacot látjuk el magas minőségű termékeinkkel.
  
  • Székhelye: 4900 Fehérgyarmat, Szatmári u. 7. szám
  • Telefon: (44) 510-148
  • E-mail: info@fipkersz.hu
   
Tevékenységi köre és főbb termékek:

  • Különböző fémszerkezetek gyártása;
  • Fém hőkandallók gyártása, német és angol piacra;
  • Mezőgazdasági gép és pótalkatrész gyártása;
  • Különböző lakossági szolgáltatások;
   
A KFT létszáma: 180 fő (Termelés: 1-3 műszakban)
A KFT rendelkezik olyan személyi és tárgyi feltételekkel, melyek hasznosításával kiérdemeltük a vevőink bizalmát, tudunk minőségi terméket gyártani.Export termékeink előállításához belföldről közel 100 beszállítóval van kapcsolatunk, akik megrendeléseinket határidőre teljesítik.Folyamatosan részt veszünk kiállításokon, nemzetközi vásárokon üzletemberek találkozóján, ahol angol, német, francia, orosz nyelven tudunk kommunikálni.Célunk a piaci igényeknek megfelelően a tevékenységi köreinket tovább bővíteni. A magas szintű szakmai munka feltételeinek biztosításával szeretnénk a meglevő partnereink bizalmát megtartani és leendő új partnereink teljes bizalmát elnyerni.
  
Cégünk, a Fehérgyarmati Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (röviden FIPKERSZ Kft.) 1989-ben alakult, a kezdeti mezőgazdasági gépgyártást mára már felváltotta a fém- és hőkandallók készítése. Tevékenységünk exportorientált: a német és angol piacot látjuk el magas minőségű termékeinkkel.

Céljai megvalósításához a Fipkersz Kft. pályazatokon is részt vesz. A 2008. évben a Fipkersz Fehérgyarmati Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. HEFOP-3.4.1-08/1 pályázat megvalósítása során14.688.000 Ft támogatási összegben részesült, az Európai Unió által társfinanszírozott projektben. A pályázat keretében a Perfekt Zrt Hajdú-Bihar megyei szervezetével együttműködve 96 dolgozó szakmai továbbképzése valósult meg.

 
Európai Unió által társfinanszírozott projekt

 
Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/B „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson elnyert 51 027 832 Ft támogatással megvalósuló 145,79 millió Ft összköltségű fejlesztés 2012. április 2-án kezdődött és 2012. december 21-én fejeződött be.

 

 
Termelési kapacitás bővítése a Fipkersz Kft-nél

 
A FIPKERSZ Kft. 2015-ben jelentős, közel 200 millió forintos beruházást valósított meg Fehérgyarmaton, amelyhez a Széchenyi 2020 program keretén belül mintegy 98 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 
Vállalkozásunk székhelye 1990 óta változatlan, így a városban és annak környékén is folyamatosan, nagy számban tudjuk foglalkoztatni a lakosokat. Tevékenységünket a piaci igényeknek megfelelően alakítottuk, így mára egy stabil, nemzetközileg is elismert céggé váltunk. A magas szintű szakmai munka feltételeinek biztosításával szeretnénk a meglévő partnereink bizalmát megtartani és leendő új partnereink teljes bizalmát elnyerni.
Ehhez nyújt segítséget a Széchenyi 2020 program keretén belül megvalósult fejlesztésünk, amely a versenyképességünk növekedését, piacunk kiterjesztését eredményezte. Az új gépek kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy az említett célunkat folyamatosan fenntartsuk: az élhajlító a kandallók megformálásához szükséges, a festőtechnológiai rendszer, valamint a szemcseszóró a kandalló bevonatának kialakítása, a csavarkompresszor pedig a vágógépek levegőztetése végett nélkülözhetetlen. Annak érdekében, hogy ezek az eszközök hibátlanul és hatékonyan működhessenek, új épületre volt szükségünk, amelyet szintén megvalósítottunk a projekt keretén belül.
A beruházás nemcsak a termékek mennyiségi, de minőségi növekedését is eredményezte, valamint a dolgozók számára is kellemesebb, biztonságosabb munkakörülményeket tudunk biztosítani.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, aminek keretében a cég 97,9 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.


 
Projektazonosító:
GINOP-1.2.1-14-2014-00070
Projekt kezdés:
2015.01.05.
Projekt befejezés:
2015.11.30.
Elnyert támogatás:
97 930 428 Ft

A Fipkersz Kft. 2020/21 években újabb jelentős, 120,5 millió forintos beruházást valósított meg gyártótevékenység fejlesztése lézervágó beszerzésével a munkahely megtartás jegyében. 
Vissza a tartalomhoz